intervisie supervisie movaeres

Intervisie en supervisie

Je bent een professional in je vak. Je weet meestal prima wat je moet doen om naast je klant te gaan staan. Hoe je complexe vraagstukken aanpakt. Je hebt een behoorlijke dosis ervaring en gaat uitdagingen en risico’s niet uit de weg. Vaak ligt de focus al snel op de inhoud. Dat gaat op routine, maar het risico is dat je blind raakt voor je eigen aannames. De aanpak is jou zo vertrouwd, dat je tegen een lamp kan lopen. Daarom: wie wil blijven ontwikkelen, laat zich scherp houden.

Je gaat het pas zien als je het door hebt. >> Johan Cruijff

Er blijven altijd vragen over, die het waard zijn om te toetsen aan de vragen en oplossingen van anderen. Alles wat je bezighoudt, kan dienen als inbreng voor intervisie. Een vraag, een dilemma, een onderwerp of een probleem waarmee je worstelt. Hoe ga jij om met een ‘lastige’ klant? Waar loop jij steeds weer tegenaan? Wanneer ben jij succesvol? Hoe bepaal je je grenzen in je werk?

Voor wie

Intervisie en supervisie is gericht op ondernemers, leidinggevenden en adviseurs (van familiebedrijven) die scherp willen blijven. Die zich samen met collega's willen verdiepen, kritisch naar de eigen werkwijze willen kijken en van elkaar willen leren. Voor iedere professional die open staat om zijn eigen blinde vlekken in beeld te krijgen.

Doelen

  • Meer zicht krijgen op jouw eigen stijl en wat jij makkelijk teweeg brengt.
  • Meer inzicht krijgen in de verborgen processen van jouw ondernemerschap, leiderschap of adviseurschap.
  • Jouw eigen verborgen DNA doorgronden.
  • Inzicht krijgen in de redenen waarom jij soms vastloopt en de manieren waarop je daar weer uit kunt komen.
  • Stappen zetten in persoonlijke ontwikkeling.

Werkwijze

In onze intervisie en supervisie zetten we niet jouw oplossingen, maar jouw manier van werken centraal. We verdiepen ons in de context van jouw werk en die van jouw klant. We kijken naar hoe jij als mens beweging brengt in jouw werk en anderen mee weet te krijgen in veranderingen. Hoe je door jouw leerhindernissen of patronen soms vastloopt. Waar nodig bieden we handvatten om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo leggen we je blinde vlekken bloot. We werken met een breed scala aan intervisie- en trainingsmethodieken, vermengd met de feedback op de verborgen processen.

Door intervisie, supervisie en training te combineren ontstaat echte verdieping.

Opzet

Je werkt met een groep vakgenoten. Er zijn vijf bijeenkomsten per jaar, van elk drie uur. Het eigen werkterrein staat centraal. Je werkt vanuit de ervaringen en praktijkcasus van jezelf en je collega-deelnemers. De vraagstukken worden niet op inhoud besproken. Want als je vastloopt, zit daar meestal niet de oplossing . Die inhoud, daar komen je meestal zelf wel uit. Het gaat ons vooral om jouw aanpak en jouw stijl van communiceren.

Lopende intervisiegroepen

Movaeres begeleidt diverse intervisiegroepen waarbij je kunt aansluiten. 

Zelf een intervisiegroep starten met je collega's? Laat het ons weten. Dan kijken we samen welke aanpak het beste aansluit.

Praktische informatie

Groep:               6 tot 8 deelnemers
Locaties:          Bij ons in het klooster, bij jullie op kantoor
                           of externe accommodatie*
Duur:                 5 bijeenkomsten per jaar
Data:                 worden per groep ingepland
Kosten:             € 750 excl. 21% BTW
                           *kosten externe accommodatie zijn niet meegerekend.

Begeleiding

Diverse trainers en organisatiecoaches van Movaeres worden hiervoor ingezet. Ze weten de wijsheid van de groep te benutten, om van elkaar te leren in co-creatie. Ze leren je voorbij de comfortzone te werken en je comfortabel te voelen in het ongemak.

Meer weten

Vul onderstaand formulier in. Dan nemen we contact met je op.

>> Terug naar de opleidingen

Aanmelden

Intervisie & supervisie

Hierbij meld ik me aan voor de intervisie - supervisiegroep.

Factuurgegevens (indien afwijkend van bovenstaande)

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan onze privacyverklaring.