movaeres adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden

Je kunt je nu aanmelden voor september 2024 of doe navraag naar een incompany-traject.

Wanneer je start als adviseur, ligt je focus vaak vooral op de inhoud van je advies. Je werkt hard om voor de klant van meerwaarde te zijn. Kennis is daarbij cruciaal. En er is meer nodig. De klant leren inschatten in wie hij is en wat hij nodig heeft. Horen of je met de goede vraag aan de slag gaat, of dat er meer speelt. Verschillende soorten klantvraagstukken herkennen, elk met hun eigen aanpak. 

Met deze cursus heb ik een grote sprong voorwaarts gemaakt in mijn adviseurschap en weet ik veel beter wat voor richting in het adviesvak echt bij mij past.'  Geke Enting, Countus

Tijdens deze opleiding leer je sturing te geven aan het adviesgesprek en de regie te houden over adviesprocessen.  Je leert jezelf kennen en je leert herkennen waar het voor de klant om gaat. Je ontdekt je eigen stijl en je eigen grenzen in wat je weet en kunt. Zo kun je snel doorgroeien tot een adviseur van betekenis.

Voor wie

Dit leertraject is bedoeld voor startende adviseurs of adviseurs die zich willen laten bijspijkeren in de basis adviesvaardigheden. Dit traject is bedoeld voor adviseurs die hun impact bij de klant willen vergroten en verder willen doorgroeien in hun adviseurschap. 

Resultaat

Na dit leertraject hebben de deelnemers zich verder bekwaamd in:

  • adviesvaardigheden en gespreksvoering;
  • de vraag achter de vraag op tafel krijgen;
  • adviezen duidelijker overbrengen aan de klant;
  • meer werk voor collega’s binnenhalen;
  • zichzelf beter positioneren.

Programma

De cursus bestaat uit vier blokken van 1,5 dag en 3 intervisie-bijeenkomsten,  verdeeld over negen maanden. Je gaat met elkaar aan de slag en schrijft je eigen adviesprofiel. Dat geeft je een stevig houvast en richting voor de toekomst.

Intake
Blok 1 Jij als adviseur 
Intervisie
Blok 2 SPAAR model
Intervisie
Blok 3. Adviesaanpak
Intervisie
Blok 4. Jouw stijl van adviseren
Eindgesprek
Certificaatuitreiking

Werkwijze

Het leertraject wordt opgezet op basis van de fasen van het SPAAR-adviesproces. Zowel luistertechnieken als vraagtechnieken komen uitgebreid aan de orde. De stof van het leertraject wordt afgestemd op de leervragen en eigen ontwikkeling van de deelnemers. Er wordt gewerkt vanuit de eigen adviespraktijk.

Achterhalen waar het voor de klant nu werkelijk over gaat. Dat is jouw uitdaging als adviseur.

Praktische informatie

Groep:              8 - 10 personen
Locatie:            Centraal in het land
Data:                Volgt, medio 2022
Tijden:              De leerblokken zijn van 17.00 tot 17.00 uur
                          De intervisies zijn van 19.00 tot 21.00 uur
Kosten:            € 3.000,- excl. BTW en excl. verblijfskosten

Data 

Blok 1            23 en 24 september 2024
Intervisie      14 oktober 2024
Blok 2            18 en 14 november 2024
Intervisie       16 december 2024
Blok 3            20 en 21 januari 2025
Intervisie      10 februari 2025
Blok 4            3 en 4 maart 2025
Eindgesprek 17 en 18 maart 2025
Certificaat     24 maart 2025

Begeleiding

Marlies Bosker en/of Gemma van den Berg dagen jullie uit om het verschil te maken. Vanuit hun jaren lange ervaring in het trainen van adviseurs weet ze snel aan te sluiten bij jullie adviespraktijk. Ze kennen de groeifasen van adviseurs en wat jij dan nodig hebt om verder te komen. Dat maakt het geleerde direct toepasbaar is in jouw adviespraktijk.

Meer weten

Wil jij meer vaardig worden in het adviesgesprek en jouw impact als adviseur vergroten? Ben je nieuwsgierig naar onze aanpak?  Bel ons via 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.

Aanmelden

Adviesvaardigheden

Hierbij meld ik me aan voor de opleiding Adviesvaardigheden.

Factuurgegevens (indien afwijkend van bovenstaande)

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan onze privacyverklaring.