Movaeres adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden

Wanneer je start als adviseur is je focus vaak vooral gericht op de inhoud van je advies. Er wordt hard gewerkt om voor de klant van meerwaarde te zijn. Kennis is daarbij cruciaal. En er is meer nodig. De klant leren inschatten in wie hij is en wat hij nodig heeft. Horen of je met de goede vraag aan de slag gaat of dat er meer speelt. Verschillende soorten klantvraagstukken herkennen, elk met zijn eigen aanpak. 

Met deze cursus heb ik een grote sprong voorwaards gemaakt in mijn adviseurschap en weet ik veel beter wat voor richting in het adviesvak echt bij mij past.'  Geke Enting Countus

Tijdens deze opleiding leer je sturing te geven aan het adviesgesprek en de regie te houden over adviesprocessen.  Je leert jezelf kennen en waar het voor de klant om gaat. Je ontdekt je eigen stijl en je eigen grenzen in wat je weet en kunt. Dan kun je snel doorgroeien tot een adviseur van betekenis.

Voor wie

Dit leertraject is bedoeld voor  startende adviseurs of adviseurs die zich willen bijspijkeren in de basisvaardigheden van adviseren. Dit traject is bedoeld voor  adviseurs die hun impact bij de klant willen vergroten en een verdere doorgroei willen maken in hun adviseurschap. 

Resultaat

Na het leertraject hebben de deelnemers zich verder bekwaamd in:

  • de adviesvaardigheden en gespreksvoering;
  • weet je de vraag achter de vraag beter op tafel te krijgen;
  • weet je jouw adviezen duidelijker over te brengen aan de klant;
  • weet je meer werk voor collega’s binnen te halen;
  • weet je jezelf beter te positioneren.

Programma

De cursus bestaat uit 4blokken van 1,5 dag en 3 intervisie bijeenkomsten,  verdeeld over negen maanden. Je gaat met elkaar aan de slag en schrijft je eigen adviesprofiel. Dat geeft je een stevig houvast en richting voor de toekomst.

Intake
Blok 1 Jij als adviseur 
Intervisie
Blok 2 SPAAR model
Intervisie
Blok 3. Adviesaanpak
Intervisie
Blok 4. Jouw stijl van adviseren
Eindgesprek
Certificaatuitreiking

Werkwijze

Het leertraject wordt opgezet op basis van de fasen van het SPAAR-adviesproces. Zowel luistertechnieken als vraagtechnieken komen uitgebreid aan de orde. De stof van het leertraject wordt afgestemd op de leervragen en eigen ontwikkeling van de deelnemers. Er wordt gewerkt vanuit de eigen adviespraktijk.

Achterhalen waar het voor de klant nu werkelijk over gaat. Dat is jouw uitdaging als adviseur.

Pratische informatie

Groep:              8 - 10 personen
Locatie:            Centraal in het land
Data:                Start september 2021
Tijden:              De leerblokken zijn van 17.00 tot 17.00 uur
                          De intervisies zijn van 19.00 tot 21.00 uur
Kosten:            € 2.950,- excl. BTW en excl. accommodatiekosten

Begeleiding

Marlies Bosker en Gemma van den Berg dagen jullie uit de toekomst belangrijk te maken. Ze nemen jullie mee naar verschillende andere locaties en werelden om jullie blik te verbreden. Ze houden jou de spiegel voor om je te laten zien wat wel en niet bij jou past, wat je slim of misschien wel onhandig doet. Wat je vraagstuk ook is, ze laten je nieuwe perspectieven ontdekken en helpen jou op weg naar jouw toekomst.

Meer weten

Wil jij ook je klaar maken voor jouw toekomstig ondernemerschap? 
Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.

Aanmelden

Adviesvaardigheden

Hierbij meld ik me aan voor de opleiding adviesvaardigheden.

Factuurgegevens (indien afwijkend van bovenstaande)

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan onze privacyverklaring.