opleiding grensverleggend ondernemen

Grensverleggend ondernemen

Ondernemen: dat is één groot sociaal gebeuren waar ook nog winst wordt gemaakt. Geld verdienen is voor de meesten van jullie niet het hoofddoel. Uitdaging, vrijheid en je eigen boontjes doppen, en dat op jouw eigenwijze manier. Dat is waarom de meesten ondernemer zijn geworden. Om samen van de vrijheid te genieten.

Wie je voorgingen

Joris Kuijpers, Kuijpers kip

"Je leert van een groep ondernemers die iets willen bereiken, vooruitstrevend zijn."

Frank de Rond, Livar

"Je leert zien wat bij jezelf en jouw bedrijf aandacht nodig heeft."

Leo Stoker, Qcape

"Door open te staan voor kritiek leer je anders te kijken: naar jezelf en de buitenwereld."

Paul Vossen, Kervo

"Vooruitgang, succesvol zijn, je kansen zien en grijpen. Dat vraagt om mijn handen vrij te spelen."

Albert WiIlemsen, Tierzucht

"Ik heb me op tijd wakker laten maken met een inspirerende groep mensen."

Nijswin van Zuilen, Berry Brothers

"We zijn binnen ons bedrijf allemaal aan het denken gezet in wat we samen willen bereiken."

Wie wil groeien, krijgt met zichzelf te maken. De ontwikkelings-mogelijkheden van je bedrijf worden voor een groot deel bepaald door jouw ondernemerschap. Met de groei van je bedrijf komen de eerste werknemers, zodat jij je handen weer vrijspeelt. Dan heb jij (weer) de tijd hebt om te knokken voor je plek in de nichemarkt of keten, net waar jij actief bent.

Maar met de doorgroei komen ook de verantwoordelijkheden en wordt het soms stroperig. Dat wil je niet. Hoe hou je het werk dan leuk, je medewerkers trots en je klanten tevreden? Waarin ben jij succesvol? Waarin blokkeer je? Dat ga je ontdekken.

Het begint met durf. Durf om je grenzen te verleggen.

Wie ervoor kiest om in het ondernemerschap te stappen, gaat een groot avontuur aan. Wie zelf start begint met pionieren. Wie het familiebedrijf overneemt, stapt meteen in een grotere verantwoordelijkheid. Voor beide geldt dat je regelmatig uit je comfortzone moet komen, van taken moet wisselen en risico’s durft nemen. Wie eerst alles wil overzien of alles onder controle wil houden, komt namelijk niet aan ondernemen toe. Ondernemen vraagt een gezonde dosis passie, visie en lef. Dat is waar we aan gaan werken.

Voor wie

Voor ondernemers die het avontuur aandurven en samen uitgedaagd willen worden in wat echt belangrijk is. Om (weer) van de vrijheid van ondernemen te genieten.

Wat levert jou dit op?

  • Focus op wat voor jou echt belangrijk is.
  • Steeds weer op avontuur (durven) gaan.
  • Weten hoe jij de dingen handig aanpakt of juist beter aan een ander kunt overlaten.
  • Je eigen concepten brouwen, die naar meer smaken.
  • Een team weten te mobiliseren, zodat je sneller vooruit gaat.
  • Leren om ‘kampvuurmomenten’ te houden, zodat jullie je blijven ontwikkelen. 
  • Een hecht team van ondernemershelden om je heen, om in de toekomst op terug te kunnen vallen.

 

programma

De ontdekkingstocht

Om de grenzen van je ondernemerschap te verleggen hebben we een programma van vijf blokken van telkens twee dagen verdeeld over een klein jaar. Maar daarmee ben je er nog niet. We gaan samen op ontdekkingsreis naar waar het voor jullie te doen is. Daarna sluiten we af met een slotevent. Samen werk je toe naar jouw ondernemersplan op één A4. Het plan geeft je een stevig houvast en richting voor de toekomst.

Blok 1. Jezelf tegenkomen

Dat is confronterend. Het is o zo belangrijk om je eigen stuur echt vast te pakken. Je leert je kracht kennen en ook hoe patronen ons (soms) belemmeren. Je ontdekt waar jij voor staat en wat er uniek is aan jullie (familie)bedrijf.

Blok 2. Op avontuur gaan, jouw toekomst ontdekken

Voor de een is dit een feest, voor de ander doodeng. Voor iedereen een levenservaring die je vrijer maakt. Je leert hoe je meerwaarde kunt leveren. Ook in tijden van transities. Je ontdekt waar jij in gelooft en hoe je ambities kunt realiseren.

Blok 3. Concepten brouwen 

Oude bewezen recepturen en businessmodellen herzien. Durven experimenteren om tot nieuwe eigentijdse oplossingen te komen, die bij jou passen, zodat je voorop blijft lopen in jouw nichemarkt of in de keten waarin je actief bent. Het is aan jou welke vertrouwde basisingrediënten je nog mee wilt nemen.

Blok 4. Samen organiseren

Ondernemen is en een sociaal gebeuren en je stuurt op data. Hoe doe je dit samen? In elke groeifase wordt er van een ieder een andere rol verwacht. Je moet je mensen daarin meekrijgen. Wendbaar blijven door de groeistuipen te managen.

Blok 5. Voorop gaan als stamhoofd

Voorop durven gaan. Plezier en trots organiseren zodat je er samen voor gaat. Met jouw routeplan op één A4 zet jij de koers uit, weet je nieuwe wegen in te slaan en geef je jezelf, je familie en je bedrijf richting.

Op ontdekkingsreis

We gaan op ontdekkingsreis. Waar naartoe? Dat bepalen jullie. Net waar het voor jullie te leren is. Dat varieert van Lutjebroek tot Tokio. We kijken wat mogelijk is in deze tijden.

Slotevent

Op de bühne met jouw plan. Niet alleen voor familie, personeel en vrienden. We nodigen investeerders uit om te kijken of ze mee willen investeren in jouw plan.

Werkwijze

In deze leergang gaat het om jou als ondernemer. Je scherpt je ondernemerschap aan, in een groep vooruitstrevende ondernemers. We gaan interactief te werk, vanuit hoe een ieder van jullie het best leert. Zo leer je jezelf kennen en hoe jij jouw keuzes maakt. Je wordt sportief uitgedaagd, om je grenzen op te zoeken en ter verleggen. Je leert op een andere manier te kijken en denken zodat je mogelijkheden voorziet. Je komt op plekken waar je anders nooit komt. Je leert om samen te werken. Je gaat aan de slag met die aspecten van het ondernemerschap waar voor jou de grootste groei zit. Stap voor stap bouw je aan jouw innovatieve plan voor de toekomst. Daarmee durf je nieuwe wegen in te slaan en krijg je sturing.

Het begint 
met durf, 
durf om

je grenzen
te verleggen

Praktische informatie

De belangrijkste informatie hebben we voor je op een rij gezet.

Het reisschema

We gaan 5 x 2 dagen op stap, iedere keer op een andere passende locatie.
Wanneer? We vertrekken zodra we een groep compleet hebben. Laat het weten dat je belangstelling hebt.

Locaties

We bezoeken diverse locaties, passend bij het thema van het blok. Je krijgt ruim vooraf te horen waar en wanneer. Een (internationale) ontdekkingsreis maakt ook deel uit van dit programma.

Kosten

De kosten gaan ook hier voor de baten uit. De opleiding kost € 5.000 per deelnemer, exclusief 21% BTW, reis en verblijfkosten. De kosten zijn aftrekbaar voor de belasting. Een investering waar je levenslang plezier van hebt.

begeleiding grensverleggend ondernemenOver de reisgidsen

Marlies Bosker en Gemma van den Berg zijn de persoonlijke begeleiders op deze ontdekkingstocht. Ze nemen jullie mee naar verschillende locaties, sportieve grenzen en nieuwe werelden . Je krijgt de spiegel waar jouw uitdagingen liggen, wat bij jou past, wat je slim of misschien wel onhandig doet. Ze leren je vanuit een ander perspectief oplossingen te vinden in het ondernemen.

 

Compleet trainersteam

Gedurende de reis staat er een compleet team achter je, zodat je de input en back-up  krijgt die jij nodig hebt. Bij de finish wordt je opgewacht door een team van experts dat gaat beoordelen of het door jouw gebrouwde ondernemersconcept investeringswaardig is. We vragen die mensen die passen bij de vraagstukken waar jullie voor staan. Vanuit ons netwerk met ondernemers en specialisten kunnen we snel schakelen.

Meer weten

Wil jij ook je klaar maken voor jouw toekomstig ondernemerschap? 
Laat het ons weten via het contactformulier of meld je aan.

Aanmelden

Grensverleggend ondernemen

Heb jij zin om dit avontuur aan te gaan?
Vul dan onderstaand formulier in. 

Factuurgegevens (indien afwijkend van bovenstaande)

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan onze privacyverklaring.