Jong ondernemerschap

Aftrap Jong Ondernemerschap

Jezelf beter leren kennen maar ook het familiebedrijf. Kritisch zijn op het verdienmodel hoort daarbij. Waarmee wordt er hier het geld verdiend en hoe rendabel is welke tak. En is dat in de toekomst ook nog zo. Daarvoor gingen we met 12 jonge ondernemers op bezoek bij Joop en Linda de Groot van multifunctionele Boerderij Zonneveld. Op zoek naar je eigen roots en je familie DNA. Dat is immers wat jou onbewust stuurt.

Dat wat bij ons het meest tijd kost levert helaas het minste op

We komen op de dag van de opnames voor van het TV programma Bed en Breakfast. Linda en dochter lief doen daar aan mee. Dat is niets voor koeienboer Joop, zoveel aandacht. Een rondleiding geven? Dat is prima, dan zie je zijn passie en trots. Hij buurt volop over lactosewaarden, voederconversie en stikstofnormen. Linda trekt graag wat meer de wereld in en haalt heel Nederland in huis.

Linda vertelt vol bevlogenheid over wat ze allemaal doen op Erve Zonneveld. We gaan er even voor zitten: koeien, kippen, B&B, huisverkoop, vergaderzalen, rondleidingen. Ze draaien er hun hand niet voor om. De centrale liggen in het land blijkt de unieke meerwaarde. De perfecte vergaderplek voor bedrijven met locaties in de Randstad en Oost Brabant. Bedrijven zoeken iets anders. Maar dan moet het wel op en top kloppen. Dat heeft Linda maar al te goed door. 

Waarmee word het geld verdiend?

Ik ben met een groep gepassioneerde jonge boeren op stap, die zich klaar stomen voor de toekomst. Het verdienmodel bij de Zonnewende ligt wat anders dan ze harden verwacht. Waar wordt hier het geld mee verdiend? Linda cijfert zonder twijfel de ranglijst even op:
1. Vergaderlocaties
2. B&B 
3. 15.000 legkippen
4. Huisverkoop
5. 90 melkkoeien met jongvee
Mmmh... Dat zet tot nadenken! 

Wil je zelf hun verhaal horen? Of gewoon eens lekker bij ze vergaderen, logeren of wat eieren halen? Bel ze gewoon. 

De volgende bijeenkomst?

Dan gaan we de stad in. Op zoek naar wat de toekomst van ons vraagt.

Volgende bijeenkomst > 

Contact

Ook nieuwsgierig?

Wil je volgend jaar zelf meedoen aan Jong Ondernemerschap?
Schrijf je dan alvast in voor 2024 - 2025 of neem contact met ons op.
Dan houden wij een plaatsje voor je vrij.