Movaeres Tijd voor recreatie

Tijd voor re-creatie

Je kent het wel, je bent de afgelopen weken extra druk geweest op je werk om alles op tijd af te krijgen en te regelen voor je vakantie. De oppas voor de hond is geregeld, de QR code in de Corona-app staat klaar en de auto is volgepakt. Tijd om te vertrekken! Dit jaar wat minder ver weg dan gepland, maar ver genoeg van huis om even helemaal te ontspannen.

Recreëren haalt ons even weg uit de dagelijkse sleur, tijd om echt terug te schakelen en je hoofd leeg te maken. Maar zo gemakkelijk is dat nog niet altijd… Hoe drukker je bent geweest, hoe meer je aan "niets doen" moet wennen.

Even helemaal niks is zo makkelijk nog niet!

Herken je dat? Dat je toch aan je telefoon blijft vastgeplakt?  Dat je lijf eerst drie dagen rust nodig heeft of zelfs ziek wordt als je hieraan toegeeft? Je bent niet de enige! Maar pas op, want dan heb je té veel van jezelf gevraagd en is het hoog tijd om de rest van het jaar meer ontspanning in te bouwen.

Rust geeft ruimte

Bewust leren ontspannen helpt bij het maken van keuzes. Het relativeert en je beslist sneller in wat echt belangrijk is. Rust geeft ruimte in je hoofd. Ruimte voor ideeën, voor focus en voor inzichten die anders overspoeld worden met dagelijkse bezigheden. En je zult zien... dan komen de beste ideeën! 

Wist je dat je dat gevoel niet alleen na de jaarlijkse vakantie, maar ook in de andere 11 maanden van het jaar kunt ervaren? Best simpel zelfs, met de juiste aanpassingen in je dagelijkse leven.

Wij hebben 5 praktische tips voor je op een rij gezet om die ruimte ook na je vakantie te kunnen creëren.

Tips

Re-creëren is een keuze

Ruimte maken om te kunnen creëren is een keuze. Het begint bij een ontspannen leven. 

1. Zet jezelf af en toe stil, en geniet van het moment

Ben jij iemand die de hele dag door van hot naar her raast? Je druk maakt over van alles en nog wat? Dan wordt het tijd dat je het verleden en de toekomst even laat voor wat het is. Even bewust genieten van het moment in het hier en nu.

2. Houd momenten vrij om bewust te ontspannen

Ontspanning komt niet aanwaaien, je moet er bewust momenten voor inplannen voordat je agenda weer volstroomt. Want ook in het heetst van de strijd hou je meer overzicht door momenten van ontspanning in te lassen!

3. Relativeer je leven regelmatig

Hoe geweldig is het om onszelf serieus en onmisbaar te maken en daar helemaal in te verdrinken? Maar realiseer je je ook wat echt belangrijk is? Door regelmatig een reflectiemoment te nemen, blijf je op de juiste koers!

4. Investeer tijd om controle en overzicht te krijgen

Doe je af en toe een stapje terug om uit de chaos en orde te scheppen om dingen echt gedaan te krijgen? Orde en overzicht zorgen voor rust, en rust zorgt voor ruimte! Start daarom je week met het te prioriteren en structuren van je taken en afspraken. 

5. Doe alleen dingen die je echt wilt doen

Hoeveel van je taken hebben te maken met de doelen waar jij voor gaat? Schrap alle tijdrovende, nutteloze activiteiten in je werk en privé door vaker ‘nee’ te zeggen!

Je zult zien dat je ineens veel meer tijd hebt... om die rust- en reflectiemomenten in te plannen dus ;)

Inspiratiebron: Jelle Hermus, soChicken

Hopelijk gaan deze tips je helpen om niet alleen tijdens, maar ook na je vakantie te blijven re-creëren! We zijn benieuwd naar wat voor mooie creaties uit al de re-creatieparken naar bovenkomen.

Fijne vakantie!
Relax & re-creër 😊 

Contact

Laat ons weten wat jouw re-creatietijd jou heeft opgeleverd. Of juist niet!
Dan kunnen we samen kijken hoe je jouw nieuwe ideeën weet te realiseren.

Neem contact met ons op.