wadlopen - flierefluiten - buiten zijn

Ga je mee naar buiten een potje flierefluiten?

Flierefluiten: synoniem voor lummelen, rondhangen, lanterfanten… woorden waar jij als ondernemer mogelijk niet zoveel mee hebt. Als ondernemer sta je immers altijd aan, je hebt en neemt de verantwoordelijkheid voor je bedrijf. Herken je dat, dat iedere dag weer te weinig tijd in zich heeft? Flierefluiten komt dan niet in de agenda voor.

door Gemma van den Berg

Flierefluiten is eigenlijk heel nuttig

Maar wat als ik je vertel dat flierefluiten eigenlijk heel nuttig is? Juist nu! De wereld lijkt op z’n kop te staan, we duiken bijna letterlijk van de ene crisis in de andere. Van een lege agenda naar een overvolle… Je uithoudingsvermogen wordt maximaal getest evenals je wendbaarheid. Waar zeg jij “ja” tegen en waar zeg jij “nee” tegen?

Samen op pad?

Ga je even in gedachten met me mee naar buiten? Gewoon lekker je tuin in. Je gaat zitten in een fijne luie tuinstoel, fris zomerdrankje in de hand. Je voelt de zonnestralen op je huid, heerlijk.

En wacht - hoor je die vogeltjes fluiten? Hoeveel verschillende vogels hoor je eigenlijk? En wat zou je doen als je een vogeltje was? Wat voor vogeltje zou je willen zijn? Zou je een harde werker zijn of zou je vooral zo slim mogelijk te werk gaan? Wat zou je zien als je van boven naar jezelf zou kijken?

Wat  zou je zien, als je van bovenaf kijkt?
 

Je oog valt op de bloemen in de tuin; roze, paarse, gele, witte... Wat een diversiteit. De één bloeit lang, de ander is alweer over zijn hoogtepunt heen. De vragen komen in je op: "Wat heb ik nodig om in bloei te komen? Heb ik mijn doelen nog wel scherp? Waar kan ik het anders doen?"

Hoe kom jij tot bloei?

Eigenlijk wel bijzonder dat er zoveel moois te vinden is in je eigen tuin. Hoe langer je kijkt, hoe meer je je verwondert over de kracht van de natuur, het samenwerken van de mieren, de rups die kruipt en nog niet weet dat hij over een tijdje een prachtige vlinder is. Je bent in rust, ervaart ruimte in je hoofd. Ruimte om opnieuw te kijken en je te verwonderen. Je ziet ineens haarscherp waar het voor jou om gaat en waarvoor jij aan de lat staat.

 

Neem de ruimte

Flierefluiten om focus te vinden

Je staat weer op uit je luie stoel, vol inzichten en focus. En bovenal: met hernieuwd plezier in wat je iedere dag mag doen! Door naar buiten te gaan en lekker te flierefluiten, komt er bezinning en rust. Je gedachten nemen zomaar een loopje met je. Een loopje dat je wellicht nieuwe inzichten en inspiratie geeft om het voor de restende helft van het jaar anders te gaan doen.

Heb jij een zetje nodig?

Soms is een zetje van een ander nodig of heb je er behoefte aan om geïnspireerd te worden door anderen. Daar is helemaal niets mis mee. Ben je benieuwd wat wij doen om je je opnieuw te prikkelen? Neem dan eens een kijkje bij één van onze opleidingen.