nieuwe ondernemer zoekt andere adviseur

Nieuwe ondernemer wil een andere adviseur

Ondernemers in de primaire sector maken al decennia lang een enorme groei door in hun ondernemerschap. Door de toenemende marktwerking kiezen steeds meer ondernemers voor een ketenconcept en acteren daarbinnen. Veel ondernemers zijn hierin pro-actief. Van adviseurs vraagt dit een geheel andere benadering. Ook hun rol verandert. Welke meerwaarde lever jij als adviseur voor de 'nieuwe' ondernemer? Ben jij klaar voor hun toekomst?

De ondernemer zijn eigen oplossing laten vinden, niet die van jou als adviseur.

Een interview over 'adviseren in nieuwe tijden'. Drie ondernemers vertellen over hun visie op de toekomst en wat ze van hun adviseurs verwachten. "Een ondernemer die niet kiest voor een ketenconcept wordt in een keurslijf gedwongen met steeds meer eisen van buitenaf. De tijd van ‘produceren en het wordt toch wel afgenomen’ lijkt voorbij. Een ondernemer moet steeds meer rekening houden met de eisen die vanuit de markt en maatschappij aan het product en de productiemethoden worden gesteld. Veel adviseurs werken juist aan de vraagstukken die uit het bulk concept voortkomen. Zo houden ondernemer en adviseur elkaar overeind."  

Wat wordt er gevraagd?

Ook de adviesmarkt is aan grote verandering onderhevig. Om toegevoegde waarde te blijven leveren, wordt er wat anders van het adviserende netwerk gevraagd:

1. Partnerships
2. Doorgrond de vraag
3. Toegang tot kennisbronnen
4. Verantwoordelijkheid aankunnen
5. Werken in adviesteams
6. Verkoop versus toegevoegde waarde
7. ZZP'er of grote organisaties

Klik hier voor het hele verhaal

Adviseurs, zorg voor toegevoegde waarde!

De adviesmarkt is aan grote veranderingen onderhevig. Ondernemers worden steeds kritischer op toegevoegde waarde. ‘Het is lastig om goede adviseurs te vinden die mee kunnen in de nieuwe concepten. En dat ligt misschien nog wel meer aan de koers en aansturing in adviesorganisaties. Er liggen in de adviesmarkt genoeg mogelijkheden om onderscheidend te zijn. Dus adviseur: zorg voor toegevoegde waarde!'

Meer weten

Wil je het anders gaan doen? Wil je als manager de omslag maken met jouw adviesteam?  
Vraag een oriënterend gesprek aan over onze begeleidingsmogelijkheden. Neem contact met ons op.