lerende organisaties

Lerende organisaties

Van elkaar valt veel te leren. Wie samenwerkt, komt sneller tot de kern en weet bredere oplossingen te bieden voor klanten. Zo bied je samen meerwaarde. Dat merkt de klant. Hoe creëer je een lerend team of juist onderling gedoe?

movaeres vragen lerende organisatie


Gedoe op de werkvloer, waar is dat nu niet? En wat ontbreekt er dan in jouw aansturing? Wie de eigenwijsheid van professionals te strak gaat sturen krijgt makke schapen. Wanneer je ze te veel ruimte geeft, gaan ze hun eigen weg of op jouw stoel zitten. En dat is juist waar je ze niet wilt hebben.

Visie, ruimte en vertrouwen

Zo gaan wij te werk

movaeres lerende organisatieWe leren jullie te werken vanuit visie, ruimte en vertrouwen. Dat maakt jullie organisatie lerend en innovatief. In een open team geldt geen concurrentie. Als collega’s leer je elkaars uitgangspunten en grenzen kennen. Je leert werkelijk te luisteren en elkaar de juiste vragen te stellen. Zo leer je ieders meerwaarde te waarderen en ga je samen voor de klantprestatie. Ook met deskundigen buiten je eigen organisatie. Dat maakt teams effectief en professionals gedreven.

Nieuwsgiering naar onze interactieve aanpak of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

kikkers in de kruiwagen sturing van professionals
Blog

De kikkers in de kruiwagen houden? Dat moet je niet proberen met professionals. Dan haal je de kracht en creativiteit eruit.

De groei van je bedrijf voorblijven
Blog

De groei voorblijven

Hoe bereid jij je voor op de volgende groeistuip van het bedrijf?

Opleidingen

Strategisch leiderschap
strategisch leiderschap movaeres

Je mensen meekrijgen

Intervisie & supervisie
intervisie supervisie movaeres

Groeien als professional

Contact

Wil je jullie lerend vermogen benutten?

Maak een afspraak via het contactformulier. Dan gaan we samen op zoek wat daar bij jullie als is en misschien nog extra nodig is.