Welkom in het Emmausklooster

 

Dit prachtige kloostercomplex aan de rand van het dorpje Velp (bij Grave) was tot 2018 eigendom van de orde van Kapucijnen. De laatste Kapucijnermonnik vertrok op 1 januari. Het klooster wordt nog steeds bewoond door een leef-en werkgemeenschap van mensen  in de geest van Franciscus van Assisi: aandachtig leven, aandachtig werken.  Avant Spirit heeft het klooster in gebruik als plek voor stilte – bezinning – ontwikkeling. De spiritualiteit van deze plek is al voelbaar onder de eiken langs de oprijlaan. Zodra je binnen bent voel je hoe sereen en stil deze plek is, hoe deze plek je bij jezelf weet te brengen. Weet je welkom in het klooster.

 

 

Refter als ontmoetingsplaats

Tijdens de maaltijden en avonden heten we je welkom in de refter en is er tijd voor een informele ontmoeting met elkaar, de docenten en de locatie. Waar mogelijk koken we met de ingrediënten uit de eigen kloostertuin.

 

 

 

 

 

Fransiscuskamer als werkkamer

In de eeuwenoude Fransiscuskamer kwamen alleen de hoge broeders en heren van buiten. Hier werden belangrijke zaken over het klooster en het leiderschap van de kloosterorde met elkaar uitgewisseld. Een plek met veel wijsheid en bezinning. Hier zijn we te gast met onze leerblokken.

 

 

 

 

 

Gastenkamer voor jouw persoonlijk verblijf

Iedere deelnemer heeft zijn eigen gastenkamer in de soberheid van Fransiscus van Asisi. Er is een gezamenlijke douche en toilet op de gang. Je wordt verzocht je eigen ochtendjas en badslippers mee te nemen. Beddengoed en handdoeken worden door het klooster verzorgd.

 

 

 

 

Plekken van bezinning

Er zijn diverse plekken in en rondom het klooster voor bezinning. De kloosterkapel, de kloostertuin en het paterswiel. Genoeg mogelijkheden om even tot jezelf te komen of met elkaar een goed gesprek te voeren. Hier zul je regelmatig vertoeven.