Weet je welkom in het Emmausklooster

 

Dit prachtige katholieke kloostercomplex aan de rand van het dorpje Velp (bij Grave) was tot 2018 eigendom van de orde van Kapucijnen. De laatste Kapucijnermonnik vertrok op 1 januari. Het klooster wordt nog steeds bewoond door een leef-en werkgemeenschap van mensen die in de geest van Franciscus van Assisi leven, bidden en werken. We gaan mee in hun dagelijkse ritme. Avant Spirit heeft het klooster in gebruik als plek voor stilte – bezinning – ontwikkeling. De spiritualiteit van deze plek is voelbaar onder de oude eiken langs de oprijlaan. Zodra je binnen bent voel je hoe sereen en stil deze plek is, hoe deze plek je bij jezelf weet te brengen. Weet je welkom in het klooster.

 

 

Refter als ontmoetingsplaats

Voor de maaltijden zijn we welkom in de refter en is er tijd voor een informele ontmoeting met elkaar en de docenten. De producten komen zoveel mogelijk uit eigen kloostermoestuin, aangevuld met streekproducten uit de regio.

 

 

 

 

Clarahuis als ons thuisfront

Het Clarahuis en gastenverblijf, beide onderdeel van het Emmausklooster zijn in de jaren zeventig gebouwd voor het vormingswerk van niet kloosterlingen. Hier zijn we te gast voor onze leerblokken en hebben we alle ruimte om in stilte te werken en op een andere manier met elkaar aan  de slag te gaan.

 

 

 

Fransiscuskamer als werkkamer

In de eeuwenoude Fransiscuskamer kwamen alleen de hoge broeders en heren van buiten. Hier werden belangrijke zaken over het klooster en het leiderschap van de kloosterorde met elkaar uitgewisseld. Een plek met veel wijsheid en bezinning. Hier zijn we uitgenodigd met onze intervisiegroepen.

 

 

 

 

Gastenkamer voor jouw persoonlijk verblijf

Achter het Clarahuis bevindt zich het gastenverblijf. Iedere deelnemer heeft zijn eigen gastenkamer in de soberheid van Fransiscus van Asisi. Er is een gezamenlijke douche en toilet op de gang. Je wordt verzocht je eigen ochtendjas en badslippers mee te nemen. Beddengoed en handdoeken worden door het klooster verzorgd.

 

 

 

Plekken van bezinning

Er zijn diverse plekken in en rondom het klooster voor bezinning. De kloosterkapel, de kloostertuin en het paterswiel. Genoeg gelegenheid om even tot jezelf te komen of om in tweetallen een goed gesprek te voeren. Hier zul je regelmatig vertoeven.