Groeimogelijkheden in ondernemerschap

De ontwikkelingsmogelijkheden van een bedrijf worden voor een groot deel bepaald door het ondernemerschap van de ondernemer. Wie wil groeien, krijgt daardoor met zichzelf te maken. Ieder bedrijf vraagt weer wat anders. En iedere ondernemer is anders. Maar wat bepaalt nu de doorgroei van jou en jouw onderneming? Waarin ben jij succesvol? Waarin blokkeer je? Wat heb je te veel of juist niet in beeld?

 

 

 

Jouw groei

Ben je op zoek naar wat jij als ondernemer in de wereld hebt te zetten? Heb je jouw eigen drive en die van jouw onderneming helder? Maar ook de patronen waarin je steeds weer vastloopt? Laat jij je graag uitdagen op de belangrijkste kwaliteiten die van jou als ondernemer worden gevraagd? Dan is het tijd voor een groeispurt. Bij Movaeres leren we je de kracht van jezelf en van jouw onderneming te ontdekken.

 

Ondernemerskwaliteiten

Succesvolle ondernemers hebben een aantal belangrijke kwaliteiten gemeen waarop Movaeres zich focust.  Enkele factoren heb je sterk ontwikkeld, andere hebben minder jouw aandacht. Waar ligt voor jou de groei?

  • Zelfkennis. Weten wie je bent en waar je voor gaat. Weten waarop je stuurt en hoe je overkomt. Je kracht kennen maar ook je tekortkomingen.
  • Visie en koers. Met je eigen richting speel je steeds  weer in op de vele veranderingen, vanuit het langetermijnperspectief, vanuit de overgedragen kernwaarden van vorige generaties.
  • Het gestaag bouwen aan je businessmodel, tijdig innoveren en opereren in relatief, kleine afgeschermde markten of in samenwerking vanuit ketenstructuren. Weten voor welke marktstrategie jij gaat en waar jij met jouw bedrijf aan bijdraagt.
  • De top kent nog het ambacht, heeft veel kennis van het productieproces en draagt dit over. De vertaling van de marktkansen naar de praktische bedrijfsvoering is snel gemaakt.
  • Het structureel werken aan prettige werksfeer en een open bedrijfscultuur, waar alles gezegd kan worden. De lijnen zijn kort en er wordt snel besloten. De verantwoordelijkheid ligt laag in de organisatie.
  • Ondernemen is groeien en snoeien: in producten, bedrijfsomvang en in aandeelhouders, steeds weer inspelend op de actuele marktmogelijkheden.
  • Financieel - juridisch de boel op orde houden: belangrijke randvoorwaarden waar je niet om heen kunt.
  • Er is een rentmeesterschap en sterke betrokkenheid van de eigenaren met de familie en leefomgeving, door alle generaties heen. Dat leidt tot geduldig kapitaal. Dat leidt tot ondernemerschap met oog voor regionale en ecologische belangen.

 

Onze agenda

Movaeres is voor veel ondernemers een strategisch klankbord voor zowel de strategische groei, samenwerking als generatiewisseling. Daarnaast verzorgen we in samenwerking met brancheorganisaties, banken en bedrijfsleven diverse opleidingen in het versterken van jouw ondernemerschap.

 

Wat staat er voor het komend seizoen op de agenda?

 

Gun jezelf de groei van jouw ondernemerschap en meld je aan voor een van onze trajecten!

 

 

Meer weten

Lees de ervaringen van onze oud cursisten of neem contact met ons op.

Bel 0486 – 422 322 of mail info@movaeres.nl