10 tips om je team tot bloei te brengen

Als leidinggevende is het aan jou om de koers van de organisatie te vertalen naar heldere kaders waarbinnen iedereen effectief en met plezier kan werken en bijdragen. Als leidinggevende ben jij degene die de kracht uit het team en het maximale uit je mensen weet te halen. Hoe doe je dat? 10 tips.
 
Door Marlies Bosker, juli 2015
 

 

Tip 1 - Geef aandacht

Geef mensen je volledige aandacht: in wie ze zijn en wat ze kunnen; in wat hen drijft en hoe ze zich ontplooiien; en ook voor wat er in hun leven gebeurt. Mensen die zich gezien, gehoord en gerespecteerd voelen, werken met meer inzet en werkplezier. Ze kunnen beter naar anderen luisteren en met anderen samenwerken.

 

Tip 2 - Organiseer plezier

Organiseer plezier naast de focus op resultaat. Wanneer je met plezier kunt werken, volgt het resultaat vanzelf. Ook vervelende klusjes worden dan zonder moeite opgepakt. En over uren hebben we het dan niet meer. Het is immers leuk om hier te werken en resultaat te boeken.

 

Tip 3 - Bied ontplooiing

Bied mensen voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Mensen willen immers doorgroeien. Dat kan doorgroei zijn in het werk, dat ligt vaak het meest voor de hand. Maar ook doorgroei in de persoonlijke ontwikkeling geeft mensen veel extra energie en verbetert hun werkresultaat. Ook als functionele doorgroei niet mogelijk is.

 

Tip 4 - Laat ze leren

Fouten bestaan niet. Iedere vergissing is een kans om iets te leren. Iedere mislukking is een mogelijkheid om het anders te gaan doen. Wie geen fouten mag maken kan niets leren. Niemand heeft leren fietsen zonder van zijn fiets te vallen. Bedrijven waar geen fouten gemaakt mogen worden staan stil en ontwikkelen zich niet verder.

 

Tip 5 - Wees Open, Eerlijk en Nieuwsgierig

Creëer een werksfeer met zogenaamd 'OEN-gedrag'. Openheid betekent dat je alles tegen elkaar kunt zeggen, ook als het lastig is. Eerlijkheid houdt in dat je meent wat je zegt en dat je er met elkaar echt uit wil komen. Nieuwsgierigheid betekent interesse in de ander en proberen hem of haar echt te begrijpen, hoe verschillend jullie ook zijn.

Iedere irritatie is immers een mogelijkheid om iets te leren. De ander kan iets waar ik zelf een blinde vlek voor heb.

 

Tip 6 - Haal ze uit hun comfortzone

Wie in de comfortzone blijft, zit makkelijker in vaste patronen en leert weinig. Trigger mensen tijdig om uit hun comfortzone te komen. Confronteer hen met het resultaat van hun werken en handelen. Dat geeft nieuwe inzichten, persoonlijke ontwikkeling en werkresultaten die steeds verbeteren.

 

Tip 7 - Blijf weg van de oplossing

Wanneer iemand een vraag stelt zitten ze niet te wachten op jouw oplossing. Daar kunnen ze niets mee. Ze hebben op zo'n moment iemand nodig die met hen spart en die de juiste vraag stelt. Zodat ze zelf de oplossing kunnen vinden.

 

Tip 8 - Erken de kracht van tegenspel

Zorg dat er in je team voldoende andersdenkenden zitten. Zij bieden de kracht van het tegenspel en zorgen ervoor dat je je niet blind staart op vanzelfsprekendheden. Wie de kracht van de verschillende personen weet te benutten komt verder. Wie steeds gelijkgestemden zoekt, loopt op termijn vast.

 

Tip 9 - Gebruik feedback als smeerolie

Focus op het positieve. Complimenten voor behaalde resultaten geven mensen vleugels en versterkt de samenwerking. Feedback is nodig om te verbeteren. Wie dat doet vanuit een positieve intentie, vanuit wat mensen nodig hebben, weet mensen in beweging te zetten. Wie dat doet vanuit het negatieve, creëert nog meer brokken.

 

Tip 10 - Blijf lachen!

Wie met de nodige dosis humor rondloopt, weet veel meer mensen te motiveren. Vergeet nooit dat werken plezierig moet zijn om het vol te houden.

 

Meer weten?

Ook weten wat jij moet doen om jouw mensen tot bloei kunt laten komen?

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.