Nieuwe perspectieven op tafel krijgen

De sector Food & Agri staat voor een transitie die van ondernemers ingrijpende keuzes vraagt. Veel familiebedrijven staan voor belangrijke dilemma’s. De transitie raakt niet alleen het inkomen, maar ook de generatielange tradities en waarden van het familiebedrijf. Hierin de juiste keuzes maken is niet altijd eenvoudig. Het vereist begeleiding van een expert. Kun jij die adviseur worden?

 

Marlies Bosker en An Baert, Maart 2018

 

 

Aan jou als adviseur worden in tijden van transitie andere eisen gesteld. Helder krijgen wat de klant nu werkelijk wil, wat zijn/haar (on)mogelijkheden zijn en het verbreden van zijn/haar denkpatronen wordt meer en meer jouw taak. Je zit steeds vaker met de ondernemer en familie om tafel. Je bents klankbord bij ingrijpende dilemma’s en strategische beslissingen. Samen met An Baert hebben we hiervoor een nieuwe opleiding ontwikkeld:

>> Systemisch adviseren van familiebedrijven

 

Loslaten van vertrouwde aanpak

Transitie betekent het loslaten van oude vertrouwde paden. Ook voor adviseurs. Het oude vertrouwde verdienmodel is voor veel ondernemers niet meer de enige optie. Het gesprek aangaan over nieuwe perspectieven, over het loslaten van vertrouwde paden vraagt om een andere manier van luisteren en adviseren. Pionieren vraagt vooral om een eigen visie, om focus en om lef, van de ondernemer, maar ook van jou als adviseur. Het is niet langer te berekenen wat een effect van een investering zal zijn. Je kunt niet langer je oude vertrouwde adviesproducten slijten. En ook met jouw inhoudelijke expertise kom je er niet uit. Samen nieuwe wegen zoeken en horen waar het voor jouw klant nu werkelijk over gaat. Vanuit een oprecht klantcontact en kennis van waar hun dilemma’s over gaan, kom je samen tot nieuwe perspectieven. 

 

Het verschil maken

Movaeres is al vele jaren betrokken bij het opleiden van ondernemers en adviseurs in Food & Agri. In de opleiding 'Systemisch Adviseren van Familiebedrijven' leren we adviseurs om echt aan te sluiten bij de drive en realiteit van de klant, om de dynamieken van familiebedrijven te doorgronden en om samen de strategische keuzes te maken. Het effect is een hechter klantcontact, oprechte adviezen en betere keuzes door de klanten. Adviseurs die zo werken, maken in de markt het verschil.

 

Kennismakingsworkshop

Heb jij een eigen visie, de focus en durf om het echte contact met je klant aan te gaan?

Wil je weten of de opleiding Systemisch Adviseren van Familiebedrijven iets voor jou is?

Meld je dan aan voor de kennismakingsworkshop van deze opleiding op 20 april 2018.

>> meer info over opleiding

>> aanmelden workshop

 

Wat doet Movaeres

Movaeres verzorgt reeds 40 jaar opleidingen voor ondernemers in familiebedrijven en voor hun adviseurs. Ze houdt ondernemers de spiegel voor over wie ze zijn, wat ze willen en kunnen en hoe ze het doen in de praktijk. Daarnaast begeleiden we diverse familiebedrijven in de groeistuipen naar de volgende fase en adviseurs in hun begeleiding.

Nieuwsgierig? >> Ga naar het volledige opleidingsaanbod