‘Een leider volgt zijn kudde, tenzij het spannend is. Dan neemt hij de leiding.’
"We hebben een ander type leider nodig. Niet een die uitgaat van eeuwige strijd, jagen of gejaagd worden, maar leiderschap dat uitgaat van verbinden."
‘Wie snel wil, moet alleen gaan. Wie zich wil onderscheiden, werkt samen met collega’s en laat zich slijpen.’
‘Verborgen dynamieken willen iets aan het licht brengen in het belang van het voortbestaan, ook al is het pijnlijk voor aparte onderdelen of mensen.’
‘Wanneer je jezelf kent, weet je welke verantwoordelijkheid je steeds weer neemt en wat je teweeg brengt.’

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling: hoe teams samenwerken en communicerenKlantervaring

'Samen de koers uitzetten. Onderweg een team smeden met aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en met respect voor de verschillen'.

Kees Aalders, Gemeente Putten

 

Meer weten

0486 – 422 322

info@movaeres.nl

De initiatiefkracht en de wil om te leren, verschilt enorm tussen teams. Hoeveel ruimte is er voor de teamleden? Welke verantwoordelijkheid krijgen ze wel of niet? In hoeverre zijn de teamleden betrokken bij de klanten of het resultaat? Welke openheid en synergie heerst er binnen een team? Hoe coach je je team naar meer succes en werkplezier?

 

De kudde vindt zijn eigen weg, totdat ze het niet meer weet. Dan is leiding nodig.

 

De kracht van een team zit hem in de verschillen, daar versterk je elkaar. Waar een leider te strak stuurt en ingrijpt, worden teamleden uit hun kracht gehaald. Waar een leider respect toont voor ieders kwaliteiten, gaan teamleden ook anders naar elkaar kijken. Dat bevordert de open communicatie. Daar ontstaan initiatieven om bij te dragen en het werk met elkaar te verbeteren.

 

Wie betrokken is bij het hoe en waarom, wie contact heeft met de klanten, neemt sneller het initiatief en de verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen invulling, eigen kwaliteiten. Dat maakt een team volwassen, waardoor het als vanzelf gaat voor een goede teamprestatie.

 

Vragen vanuit de markt

  • Meer initiatief binnen het team
  • Gedoe in het team
  • Leren van elkaar

 

Wat doet Movaeres

We zetten de groepsdynamiek centraal en kijken met je hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. We laten je ontdekken hoe je het lerend vermogen in de groep stimuleert.

 

Meer weten

Wil je weten hoe jouw team met meer werkplezier tot  betere prestaties kan komen. Neem contact met ons op.

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.