‘Procesmanager durven zijn in een omgeving waar vooral inhoudelijk wordt gestuurd.’
‘Wanneer je jezelf kent, weet je welke verantwoordelijkheid je steeds weer neemt en wat je teweeg brengt.’
‘Een leider volgt zijn kudde, tenzij het spannend is. Dan neemt hij de leiding.’
"We hebben een ander type leider nodig. Niet een die uitgaat van eeuwige strijd, jagen of gejaagd worden, maar leiderschap dat uitgaat van verbinden."
‘Verborgen dynamieken willen iets aan het licht brengen in het belang van het voortbestaan, ook al is het pijnlijk voor aparte onderdelen of mensen.’

Bert Pinxterhuis, WUR

Bert Pinxterhuis

Bert is Business Unit Manager PPO Wageningen University and Research. Hij geeft leiding aan de units: Bollen, Bomen en Fruit in Zetten en Lisse.

 

 

 

Ik geef leiding aan een businessunit van Wageningen Universiteit en Research Centre. Ik werk dus met professionals met drive en ambitie. Ze hebben veel commitment naar inhoud en naar hun sector. Ik vul mijn rol coachend en sterk procesmatig in. Op inhoud ben ik een generalist en ik stuur op de grote lijnen. Mijn mensen zijn de specialisten. Ik heb er vertrouwen in dat ze weten wat ze doen en hoe ze het doen.

 

Ik bied heldere targets en randvoorwaarden. Dan is het aan de professionals om daar invulling aan te geven.

 

Movaeres schakel ik in voor het begeleiden van mensen binnen de organisatie. We maken een hele omslag door naar meer marktgericht werken. Hierdoor moeten mensen uit hun comfortzone. Ook moeten ze soms onderzoeken of ze wel thuis (willen) horen in de veranderende organisatie. Dat zijn diepgaande processen. Ik vertrouw de begeleiding daarvan toe aan Movaeres.

 

Voor mijzelf was de belangrijkste bijdrage van de begeleiding door Movaeres dat ik mij bewust werd van mijn eigen stijl en dat ik die meer uit ging dragen in een omgeving waar leiderschap vooral inhoudelijk werd ingezet.

 

Ik ontleen het plezier in mijn werk aan het neerzetten van een lange-termijn-visie, aan het oplossen van strategische vraagstukken en aan het vormgeven van interne en externe samenwerkingsverbanden. De grotere trajecten: als die slagen, geeft me dat voldoening. De uitdaging is mensen te verbinden aan je idee en visie, zodat het gedragen is als het lukt.

 

Meer weten

Wil je meer weten over de aanpak van Movaeres, neem dan contact met ons op.

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.