"Een plan van een ander dwingt je in een keurslijf. Met het schrijven van mijn eigen plan, schep ik mijn eigen kaders en hou ik mezelf scherp."
"Ontdekken van jouw toekomstperspectief vanuit jouw talenten en jouw bedrijf."
‘Wanneer je succesvol bent, is het tijd om opnieuw te gaan struinen in nieuwe kringen.’
‘Wanneer je jezelf kent, weet je welke verantwoordelijkheid je steeds weer neemt en wat je teweeg brengt.’
‘Een leider volgt zijn kudde, tenzij het spannend is. Dan neemt hij de leiding.’

Je eigen ondernemersplan

Meld je aan

>> info@movaeres.nl

 

Meer weten

Neem contact op 

 • Marlies Bosker
 • sectorspecialisten
 • financieel specialisten

Bel 0486 – 422 322
Of mail: info@movaeres.nl

 

Lees ook het artikel

Richting en focus voor jouw toekomst op 1A4

 

Veel ondernemers zijn niet gewend om hun eigen ondernemersplan te maken. Daar zien ze als een berg tegenop. Erg jammer, want het kan juist zoveel opbrengen. Wie zelf zijn ondernemersplan schrijft, wie zich de spiegel laat voorhouden, maakt scherpere keuzes en is bewuster bezig met het maken van de dagelijkse keuzes voor zijn onderneming en zijn leven. Dat geeft een heldere koers, een beter resultaat en meer duidelijkheid en plezier in het ondernemen en leidinggeven.

 

Een plan van een ander dwingt je in een keurslijf. Met het schrijven van mijn eigen plan, schep ik mijn eigen kaders en hou ik mezelf scherp.

 

Ga er eens voor zitten om je eigen koers op één A4 samen te vatten. Zo’n A4 kun je met een punaise aan de muur hangen of lamineren als placemat. Dan wordt je dagelijks herinnerd aan je eigen ‘waarom’. Dan blijf je zien of je nog op de goede weg zit. En geef je jezelf, je team en je bedrijf richting voor de toekomst.

 

Voor wie

Voor iedere ondernemer die zelf aan het roer wil blijven staan en het schrijven van zijn plannen niet aan een adviseur wil overlaten. Het is immers jouw plan!

 

Resultaat

 • Inzicht in jouw eigen stijl als ondernemer, jouw talenten en jouw koers
 • Richting voor de toekomst
 • Heldere doelen en strategie passend bij jou en jouw onderneming
 • Inzicht in de grootste kwaliteiten en knelpunten van jouw onderneming en team
 • Meer betrokkenheid van de mensen in je organisatie
 • Gedragen actieplan waarin voor ieder helder is wat er verwacht wordt
 • Dashboard met meetinstrumenten, zodat jullie tijdig bij kunnen sturen
 • Investeringsplan in werkplezier, footprint en euro’s

 

Programma

Dit traject kan zowel individueel als samen met andere ondernemers worden doorlopen en kent zes stappen en is over zes dagen verdeeld.

Je gaat met de eigenaren van jouw bedrijf of juist met andere ondernemers in een cursusgroep samen aan de slag.  

Je schrijft je eigen ondernemersplan, passend bij jou als ondernemer en bij jouw onderneming. Omdat het plan door jou zelf geschreven is, ga je er ook daadwerkelijk mee aan de slag en kom je beter beslagen ten ijs bij mogelijke financiers. 

 

Dag 1. Jouw koers 

We starten bij jou als ondernemer. Waar sta jij voor? Waar ga jij heen? En pas jij bij jouw onderneming en sector? 

Dag 2. Jouw doel en businessmodel

Wanneer je weet wat je wilt, gaan we kijken waar welke mogelijkheden liggen om bij te dragen, vanuit welke positie. Hoe richt jij jouw verdienmodel in?

Dag 3. Stoplichtanalyse: kracht en valkuilen van jullie en jullie bedrijf

Dan gaan we kijken we waar jullie goed in zijn en wat misschien nog beter of slimmer kan, gezien de doelen die jullie jezelf stellen. En ook waar de kansen liggen en de bedreigingen. 

Dag 4. Strategie en plan van aanpak

Vaak zijn er + drie strategische speerpunten voor de komende jaren om jouw businessmodel te concretiseren en richting te geven. Dat dwingt om te kiezen en scherp te blijven.

Dag 5. Je plan omzetten naar een actieplan en financieringsplan

Op dag vijf gaan we de plannen concretiseren. In tastbare actiepunten, investeringsplannen en meetindicatoren.

Dag 6. Presentaties

We sluiten af met jouw presentatie voor jouw belangrijkste zakenpartners: Je vat je plan samen op één A4, dat maakt het concreet en helder. 

 

Terugkomdagen

Om je op koers te houden, organiseren we jaarlijks een terugkomdag. Dan steken we de peilstok erin om te weten of je op koers ligt en waar je bij moet sturen. Dat houdt jouw focus op de toekomst en laat je tijdig bijsturen.

 

Werkwijze eigen bedrijf

We gaan met de ondernemers en potentiele opvolgers om tafel om samen de koers voor jullie bedrijf uit te zetten en wie in welke rol een bijdrage kan leveren. De persoonlijke visies worden op elkaar afgestemd. Er wordt terugkoppeling gevraagd in en rondom de organisatie. Zo zetten jullie samen een heldere en gedragen koers uitzet, voor jezelf, voor je medewerkers, voor jullie belangrijkste zakenpartners en financiers. Dat geeft helderheid en richting. 

 

Werkwijze cursusgroep

Je gaat met een groep collega-ondernemers aan de slag met ieder je eigen ondernemersplan. Je spiegelt elkaar en houdt elkaar scherp. Immers andere ondernemers kijken op een andere manier naar jouw bedrijf en jouw strategie dan jezelf. Dat maakt scherper en geeft veel input.

Via opdrachten worden jullie door jullie eigen ondernemersplan geloodst. Daar waar jullie er met elkaar niet uitkomen, helpen de begeleiders je op weg. En of je al je huiswerk zelf maakt of laat maken… dat is natuurlijk jouw beslissing, zolang je uitkomsten maar interpreteert.

 

Meld je aan

info@movaeres.nl

 

Praktische informatie cursus

Groep:               8 tot 12 deelnemers

Duur:                 6 dagen van 10.00 uur tot 21.00 

Data:                 zodra er een groep gevormd is 

Kosten:             € 3.200 exclusief BTW en accommodatiekosten

 

Begeleiding

Dit programma wordt door Movaeres met diverse samenerkingspartijen aangeboden. De kracht van Movaeres is dat wij mensen en de dynamieken van familiebedrijven snel weten te doorgronden. We weet met jullie haar fijn de koers te bepalen waar het voor jullie echt over gaat.

Vervolgens worden branchespecilisten en financieel specialisten betrokken om de vertaalslag te maken naar jouw branche en jouw bedrijf. Dat maakt jouw ondernemersplan compleet.

 

Meer weten

Wil je ook je eigen ondernemersplan schrijven en grip houden op de richting van jouw bedrijf?  Schrijf je in. We gaan met jou opzoek naar een groep ondernemers die bij jou passen.

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.