Leren van je medewerkers

"Veel ondernemers en veel managers vinden zichzelf zó belangrijk dat ze voor een ander gaan beslissen hoe zij het werk moeten doen. Daarmee haal je de kracht uit mensen." aldus Kees Schoenmaker, een ondernemer die we in Brazilië ontmoetten. "Wanneer mensen zelf hun doelen mogen stellen en hun eigen verbeterpunten kunnen aangeven, zijn ze veel gemotiveerder en weet je meer van hun kwaliteiten te benutten. Want wie weet beter hoe de werkprocessen verbeterd kunnen worden dan zij die er mee werken? Ondernemers en managers staan vaak te ver weg van de praktijk."

 

Oktober 2017, Margot Peters en Marlies Bosker

 

 

Als ondernemer of leidinggevende heb jij jouw eigen kijk op wat goed is en wat beter kan. Je hebt je organisatie en de werkprocessen zo ingericht dat ze maximaal bijdragen aan je bedrijfsdoelen. Of zie je iets over het hoofd? Wat kun jij leren van je medewerkers die dagelijks het werk voor jou uitvoeren?

 

Ook jouw mensen hebben hun kijk en mening over het functioneren van de organisatie. Dag in, dag uit ervaren zij vanuit hun werkpraktijk wat er in de organisatie goed loopt en waar er op efficiency of effectiviteit wordt ingeboet. Ben jij ook benieuwd naar hoe jouw eigen mensen tegen de groei van jouw bedrijf aankijken en waar zij de verbetermogelijkheden zien? Laat je personeel aan het woord.

 

Medewerkers betrekken

Vragen om de input van je medewerkers kan confronterend zijn maar is ook altijd constructief. Medewerkers waarderen het zeer dat er naar hen geluisterd wordt. Ze voelen zich alleen maar meer betrokken wanneer ze hun bijdrage aan de organisatie mogen leveren. Samen werken aan de groei van het bedrijf is immers een gezamenlijk belang.

 

Samen de groei ontdekken

Samen kun je het potentieel van je organisatie vergroten. Hiervoor heeft Movaeres een programma ontwikkeld. Er wordt concrete input verzameld over de krachten en uitdagingen van de organisatie en over waar waardering voor is. Door medewerkers te betrekken en aan te spreken wordt hun betrokkenheid bij het functioneren en het verbeteren van de organisatie vergroot.

 

Programma

In zes stappen gaan we met jou en je medewerkers naar de verbeterpunten in jullie organisatie.

>> Het programma

 

Meer weten

Ook nieuwsgierig naar wat jouw medewerkers jou te vertellen hebben? Wil je ook samen met je personeel het potentieel van het bedrijf vergroten? 

Neem contact met ons op: info@movaeres.nl of via 0486 - 422 322.