Veel gelezen artikelen over leiderschap

Leiderschap door te jagen of te verbinden

Veel professionals voelen zich opgejaagd, voorgeprogrammeerd en worden afgerekend op hun eigen omzet. En er zijn professionals die de ruimte krijgen, ondersteund worden in hun ontwikkeling en vanuit hun ambities gaan voor resultaat. Leidinggevenden hebben daarin een belangrijke rol. 

januari 2019

 

team leidinggeven teamworkPersoonlijk leiderschap in familiebedrijven

Familiebedrijven kennen een andere dynamiek en ander leiderschap dan andere bedrijven. De waarden van de familie gaan door in het bedrijf. De rollen van manager - partner - ouder lopen dwars door elkaar heen. Hoe manage je dat?

Maart 2017

>> Leiderschap in familiebedrijven

team leidinggeven teamworkEen slim en ondernemend team

Hoe creëer je als leidinggevende veiligheid en een open cultuur in je team? Een positief werkklimaat draagt enorm bij aan de productiviteit en het werkplezier. Als leidinggevende kun je daar veel aan doen.

Februari 2017

>> Maak je team slim en ondernemend

Waarom je moet overstappen naar nieuw leiderschap

Nieuw leiderschap, open organisaties, het nieuwe organiseren, transparant leidinggeven… Nieuwerwets jargon, waar je vast al veel over hoort. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Wat is nieuw leiderschap? Wat verandert er nu echt? En wat vraagt dat van jou?

oktober 2016

>> de baas spelen of de baas zijn

Werken vanuit bevlogenheid

Werken vanuit bevlogenheid betekent voor iedereen wat anders. Wie kan werken vanuit zijn persoonlijke drive, heeft meer energie, komt tot betere resulaten en werkt met plezier. Hoe doe je dat? Lees onze 7 tips om je bevlogenheid in de goede richting te sturen.

september 2016

>> Zeven tips voor meer bevlogenheid en werkplezier

Zo maakt Porsche dromen waar

Met een groep ondernemers op bezoek bij Porsche: een slim doordacht productieproces, stipte bevoorrading en het zelfcorrigerend vermogen van het personeel zorgen dat er nauwelijks fouten en verspilling zijn. Zo weet Porsche dromen waar te maken!

augustus 2016

>> Inspiratie voor iedere ondernemer en leidinggevende

Wees een leider, geen manager

Een interview met Simon Sinek over de gouden cirkel: Why - How - What.

‘Ik wil dat zoveel mogelijk mensen met plezier naar hun werk gaan en hun potentieel verwezenlijken.’ 

mei  2016

>> Interview met Simon Sinek en TED talk

 

Managen zoals managen bedoeld is

Organisaties moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Waarde voor klant, burger, patiënt, leerling of huurder moet weer voorop komen te staan.

december 2015

>> Wouter Hart, Verdraaide organisties

Durf het anders te doen

Hoe vaak heb jij jezelf dit jaar verrast? Hoe vaak ben jij voor jezelf gaan staan? Voor wat echt belangrijk is? Een goed voornemen: Verdoe je tijd niet aan onbenulligheden.

december 2015

>> Durf jij het anders te doen?

Conflict als geschenk

Veel conflicten verzanden in 'welles - nietes' en vasthouden aan eigen standpunten. Zo raak je elkaar kwijt. Naast vechten of vluchten is er een 3e manier om conflicten te benaderen. Stephen Covey schreef hier over.

november 2015

>> Conflict als geschenk

10 tips om je team tot bloei te brengen 

Wat kun jij doen om je mensen in het team tot bloei te laten komen en plezierig met elkaar te laten samenwerken. Met meer resultaat.

juli 2015

>> Mensen tot bloei laten komen

Bert Pinxterhuis over leiding geven

Procesmanager durven zijn in een omgeving waar vooral inhoudelijk wordt gestuurd.

>> Bert Pinxterhuis, PPO - Wageningen University and Research