‘Het belangrijkste instrument van adviseren ben jezelf.’
‘Wie snel wil, moet alleen gaan. Wie zich wil onderscheiden, werkt samen met collega’s en laat zich slijpen.’
‘Klanten bind je niet door mooie praatjes, maar door doen wat je zegt en een oprechte verbinding van mens tot mens.’’

Samenwerking ketenpartners

Samen kom je verder. Iedere schakel in een keten levert zijn eigen meerwaarde. Movaeres begeleidt samenwerking binnen ketens. Bovendien werken we zelf ook samen binnen de adviesketen: door aanvullend te werken op adviesorganisaties, door het ontwikkelen van adviesconcepten en door verbindingen te leggen binnen de keten.


Samenwerken met ketenpartners

Elkaar versterken in de keten levert voor iedereen meerwaarde. Maar dat vraagt wel wat. Een gezamenlijke drive, samen een visie op de toekomst ontwikkelen en ieder zijn eigen bijdrage gunnen. Verschil in persoonlijkheden, inzet en belang vertroebelen vaak de samenwerking. Hoe blijven jullie op één lijn?

>> Neem contact op - voor stroomlijnen van het samenwerkingsproces

 

Adviesconcepten ontwikkelen

Wil je met je adviesteam een verdiepingsslag maken? Ben je op zoek naar een nieuw adviesconcept? Zie je een gat in de markt waar je in wilt springen? Movaeres wordt regelmatig gevraagd om samen met een adviesteam te komen tot vernieuwing van adviesconcepten. Gaan we ook met jullie om tafel?

>> Neem contact op - om de prestaties van je (advies)team te verhogen

 


Inspireren en verbindingen leggen

Met je klanten over je eigen grenzen kijken, in andere sectoren inspiratie opdoen en uitgedaagd worden in je eigen denken. Movaeres gaat samen met jullie op zoek naar een passend programma. Na afloop gaat iedereen met frisse ideeen naar huis. Omdat het anders kan.

>> Neem contact op - om de klanten duurzaam aan je te binden 

 

 

 

Voorbeelden samenwerkingen

Voor adviseur, accountmanager, beleidsmedewerker, teamleider en projectmanager. Over netwerken, onderhandelen, communiceren en samenwerken.

Klantendag ABZ diervoeders

Grenzen verleggen in ondernemerschap, verdienmodel en/of bedrijfsvoering

 

Adviesconcepten 

Regelmatig schrijven we blogs over wat we tegenkomen in de praktijk.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief!

F-A-R-M development

Samen de dialoog aangaan. Om tot andere oplossingen te komen in het familiebedrijf. Om samen de koers en strategie voor de toekomst uit te zetten. Daarvoor heeft Movaeres de FARM dialoogkaarten ontwikkeld.

>> Licentie voor het F-A-R-M development programma

IKTO ondernemerstest

Zicht krijgen op je eigen kwaliteiten en valkuilen. Jezelf leren kennen an ook anderen sneller kunnen inschatten. Weten in welk verdienmodel jij als ondernemer het best past en hoe jij jouw talent verder kunt ontwikkelen. Daarover gaat de IKTO ondernemerstest. 

>> Leer jezelf en anderen kennen

team leidinggeven teamwork

Hoe HELP jij je klant, of juist niet?!

Adviseurs met LEF maken het verschil. Ze weten echt naar de klant te luisteren en te doen wat nodig is, niet wat ze vragen. Ze kennen zichzelf door en door en hebben het LEF hun eigen deskundigheid tijdelijk opzij te zetten. Dan gaan de ogen en oren pas echt open. Dat doen ze in vijf stappen.

>> De presentatie van een inspirend en handzaam boek