‘Het belangrijkste instrument van adviseren ben jezelf.’
'Achterhalen waar het voor de klant nu werkelijk over gaat. Dat is je uitdaging als adviseur.'
‘Wie snel wil, moet alleen gaan. Wie zich wil onderscheiden, werkt samen met collega’s en laat zich slijpen.’

Professionaliseren van adviseurs

Impact hebben als adviseur is niet eenvoudig. Je hebt vaak met complexe vraagstukken van familiebedrijven te maken. Een adviseur ontwikkelt zich in de loop der jaren niet alleen qua kennis, maar vooral ook in de omgang met klanten, persoonlijke effectiviteit en in strategisch denken en schakelen. Voor welke groei sta jij?


Jouw groei als adviseur

Iedere adviseur heeft zijn eigen groeipad en eigen persoonlijkheid. Wie door wil groeien, komt zijn eigen groeistuipen tegen. Niet alleen je kennis maakt jou uniek, met de klantrelatie en jouw aanpak maak je minstens zoveel impact. Het belangrijkste instrument van adviseren ben je immers zelf. 

>> Neem contact op - om je impact als adviseur te vergroten

 

Adviseren van familiebedrijven

Wanneer je adviseert aan familiebedrijven, dan stap je in een bijzondere dynamiek. De systemen van familie, bedrijf en markt lopen dwars door elkaar heen. Soms is er verwarring, miscommunicatie en weinig perspectief. Hoe breng je het proces dan verder? Familiebedrijven vragen wat extra's.

>> Neem contact op - om de complexiteit van familiebedrijven te overzien

 


Samenwerken in (advies)teams

Je eigen grenzen kennen, werkelijk luisteren en elkaar de juiste vragen stellen. Leer ieders meerwaarde te waarderen en ga samen voor de klantprestatie. Ook met deskundigen buiten je eigen organisatie. Dat maakt teams effectief en professionals gedreven. Zo bied je samen meerwaarde.

>> Neem contact op - om je prestaties te verhogen vanuit (advies)teams

 

 

 

Opleidingen Adviseurschap 

BloGS over adviseren 

Regelmatig schrijven we blogs over wat we tegenkomen in de praktijk.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Nieuwe perspectieven op tafel

Langdurige problemen die maar niet opgelost worden. Bedrijven die achterblijven in ontwikkeling. Energieverlies of onderling gedoe. Onduidelijkheid in strategie of koers. Allemaal vragen die je graag opgelost ziet als adviseur. Hoe krijg je daar de vinger achter?

>> Vanuit een andere aanpak adviseren 

team leidinggeven teamwork

Hoe HELP jij je klant, of juist niet?!

Adviseurs met LEF maken het verschil. Ze weten echt naar de klant te luisteren en te doen wat nodig is, niet wat ze vragen. Ze kennen zichzelf door en door en hebben het LEF hun eigen deskundigheid tijdelijk opzij te zetten. Dan gaan de ogen en oren pas echt open. Dat doen ze in vijf stappen.

>> De presentatie van een inspirend en handzaam boek

Doorgroeien naar een strategisch adviseur

Jouw impact als adviseur ontstaat niet vanzelf. Ieder doorloopt zijn eigen groeihobbels: in kennis, in aanpak en in interactie. Wie zijn grenzen kent en die durft te verleggen kan doorgroeien tot een strategisch adviseur.

>> Voor welke groeistuipen sta jij

Adviseurschap, nieuwe adviseur, andere ondernemer, ondernemerschap, advies, bedrijfsadviseur

Nieuwe ondernemer wil andere adviseur

De adviesmarkt is sterk in beweging. Ondernemers zoeken adviseurs die vanuit hun ondernemersconcept meedenken en toegevoegde waarde leveren.

>> Ondernemer wil andere adviseur