‘Het is vreselijk moeilijk om niet meteen in oplossingen te denken maar eerst jezelf open te stellen en vragen te stellen.'
‘Wie geen blauwtje durft te lopen, blijft een groentje.’
‘Wie snel wil, moet alleen gaan. Wie zich wil onderscheiden, werkt samen met collega’s en laat zich slijpen.’
‘Laat professionals weer de nek uitsteken en niet de kop in het zand.’
‘Wanneer je jezelf kent, weet je welke verantwoordelijkheid je steeds weer neemt en wat je teweeg brengt.’

Adviseren in tijden van verandering

Adviseren, bedrijfsadviseur, advies, coaching

Vanuit een ander perspectief leren kijken naar de uitdagingen van jouw klanten, voorbij de oplossingen van vandaag.

 

Meld je aan

>> info@movaeres.nl

 

Gecertificieerd

Movaeres is voor de volgende beroepsverenigingen gecertificeerd voor het behalen van PE punten:

  • vFAS
  • VAB

 

Adviseurs van familiebedrijven voelen zich soms onmachtig omdat ook zij geen echte oplossing hebben voor vraagstukken waar hun klanten voor staan. Als er geen vooruitgang is energieverlies bij mensen of onderling gedoe. Als er onduidelijkheid is over de strategie of een gebrek aan krachtig leiderschap. Als er veel geklaagd wordt over externe factoren. Dan is er een andere aanpak nodig van jou als adviseur. Hoe maak jij dan werk van de uitdaging waar deze ondernemer voor staat?

 

Een andere blik op het adviesproces geeft andere oplossingen en meer tevreden klanten. 

 

Voor wie

Als adviseur wil je niets liever dan de vastlopende sporen in familiebedrijven doorbreken en met nieuwe perspectieven komen. Je wilt de ondernemers met wie je samenwerkt de juiste keuzes laten maken vanuit toekomstgerichte perspectieven.

 

Kennismakingsworkshop: wat staat er op het programma?

Adviseren in tijden van verandering vraagt een andere basishouding van jou als adviseur. En het is nog niet zo makkelijk om je oude patronen en uitgangspunten hiervoor los te laten. Dat leren we je niet in één dag. Wel laten we je ervaren of het iets voor je is. En je doet handige nieuwe invalshoeken op die je altijd kunt gebruiken.

 

Waar wij je graag in uitdagen is:

  • Als adviseur je eigen weg los te durven laten, het pad van je klant te durven volgen zonder alle feiten te kennen. Je OMA’s thuislaten (Oordelen – Meningen – Aannames).
  • Te weten hoe het huidige speelveld van jouw klanten er echt uit ziet, wat daar wel en niet mogelijk is, juist een nieuw speelveld kunnen creëren.
  • Te weten wat je van nature teweeg brengt, jouw unieke bijdrage weten. Maar ook de grenzen kennen aan jouw deskundigheid en kunnen. Dan ken je je eigen positie naast de ondernemer en collega-adviseurs.
  • De brug te bouwen terwijl je erop loopt. Durven struinen, durven samenwerken in adviesteams, niemand die de weg precies weet. Erop vertrouwen dat je samen meer ontdekt en ziet.
  • Uit te zoomen naar symptomen i.p.v. in te zoomen op de details. Niet meteen naar een oplossing toe willen, dat helpt je klanten niet vooruit, die hadden ze zelf al lang gevonden. De oorzaken van waarom het niet opgelost wordt, zijn veel interessanter.
  • Van binnenuit te werken vanuit het FARM-developmentmodel: Wie ► Waarom ► Hoe ► Wat. Weet hebben van de soms tegengestelde wetten van samenwerking en groei en hoe je die met elkaar in één lijn kunt brengen.

 

Wij zijn elke keer weer verrast naar de uitkomsten van deze aanpak. We zien weer het plezier dat wordt gevonden in het ondernemerschap, ook als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden. En natuurlijk krijg je deze manier van adviseren niet in een dagje onder de knie. Daarin ben je nooit uitgeleerd, ook wij niet.

 

Werkwijze

We gaan interactief aan de slag en leren je enkele stappen van eigen pad te ontdekken. Wanneer je je eigen pad kiest, kun je ook het pad met anderen lopen. We geven nieuwe invalshoeken die je altijd weer mee neemt in jouw werk. Laat je verrassen.

 

Meld je aan

>> info@movaers.nl

 

Praktische gegevens

Datum:              Woensdag 26 juni 2019
Duur:                 1 dag, centraal in het land

Deelnemers:     adviseurs die wilen veranderen

Groep:               minimaal 6 en maximaal 60 deelnemers

Kosten:             € 175 inclusief accommodatiekosten

                           excl. 21% BTW

 

Begeleiding

Marlies Bosker en Wim van Uum zijn ervaren trainers en coaches in het begeleiden van complexe ondernemersvraagstukken maar ook in het opleiden van adviseurs. Ze kennen de dynamieken van jullie klanten en van familiebedrijven. Ze leren je op een speelse manier jezelf en je klant beter te doorgronden, nieuwsgierig op weg naar nieuwe verdienmodellen.

 

Meer weten

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Bel ons 0486 – 422 322 of mail ons info@movaeres.nl.